Látnivalók

Programlehetőségekben sem szűkölködik a környék, hiszen az erdei tanösvények, kincsvadászat túraútvonalai, a közeli barlangok varázsa, a bükki füvesember gyógypatikája, a bükkszentkereszti gyógyító kövek, mind a test és a lélek felfrissülését szolgálják.

Túraútvonalak: http://turistautak.hu/maps.php?id=magyarorszag&image=raster&lat=48.056667&lon=20.517073&zoom=8&arrow=0&shading=1

Bükki füvesember: http://gyorgytea.hu/

Gyógyító kövek: http://bukkszentkereszt.hu/boldogasszony-kove/

Pár kilométerre található a Lillafüredi Palotaszálló varázslatos világa, a függőkert, a vízesés, a Hámori-tó, a kisvasút, de említhetjük még a libegőt, a kalandparkot, a vadasparkot, a múltat idéző őskohót, ami aktívabb kikapcsolódást ígér.

Lillafüred környéke: http://www.elmenyekvolgye.hu/lillafured/115-lillafuredi-erdei-kisvasut

Érdemes megtekinteni a Diósgyőri vár bástyáiról a Bükk hegyvonulatait, a város látképét, de a vár múltidéző ereklyéi, lovagterme is feledhetetlen kikapcsolódást nyújt.

Diósgyőri vár: http://www.diosgyorivar.hu/

Ha nem rest a látogató, a Barlangfürdőben élvezheti a gyógyvíz áldásait, de a Herman Ottó Múzeum számtalan érdekfeszítő kiállítását is megtekintheti vagy, a Görögkeleti Ortodox Templom, esetleg a Deszkatemplom különleges világát is megélheti.

Barlangfürdő: http://www.barlangfurdo.hu/

Herman Ottó Múzeum: http://www.hermuz.hu/hom/index.php/hu

Ortodox Templom: http://miskolc.orthodoxia.org/

Deszkatemplom: http://www.tirek.hu/lap/deszkatemplom/hir/lista/hirek/

Programajánló: https://www.hellomiskolc.hu/